Laboratoire Charles Coulomb UMR 5221 CNRS/UM2 (L2C)

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(80) Production(s) de BANC A.

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+ Impact of structural flexibility in the adsorption of wheat and sunflower proteins at an air/water interface doi link

Auteur(s): Poirier A., Banc A., Kapel Romain, In M., Stocco A., Ramos L.

(Article) Publié: Colloids And Surfaces A: Physicochemical And Engineering Aspects, vol. 648 p.129317 (2022)
Texte intégral en Openaccess : fichier pdf


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+ Flow of gluten with tunable protein composition: From stress undershoot to stress overshoot and strain hardening doi link

Auteur(s): Louhichi A., Morel Marie-Hélène, Ramos L., Banc A.(Corresp.)

(Article) Publié: Physics Of Fluids, vol. 34 p.051906 (2022)
Texte intégral en Openaccess : arxiv


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+ Thermodynamic insights on the liquid-liquid fractionation of gluten proteins in aqueous ethanol doi link

Auteur(s): Morel Marie-Hélène, Pincemaille J., Lecacheux Laure, Menut Paul, Ramos L., Banc A.

(Article) Publié: Food Hydrocolloids, vol. 123 p.107142 (2022)
Texte intégral en Openaccess : fichier pdf


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+ Dense Phases of γ-Gliadins in Confined Geometries doi link

Auteur(s): Banc A., Navailles Laurence, Leng Jacques, Renard Denis

(Article) Publié: Colloids And Interfaces, vol. 5 p.51 (2021)
Texte intégral en Openaccess : openaccess


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+ Sunflower Proteins at Air–Water and Oil–Water Interfaces doi link

Auteur(s): Poirier A., Stocco A., Kapel Romain, In M., Ramos L., Banc A.

(Article) Publié: Langmuir, vol. 37 p.2714 - 2727 (2021)
Texte intégral en Openaccess : openaccess


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+ Impact of the protein composition on the structure and viscoelasticity of polymer-like gluten gels doi link

Auteur(s): Ramos L.(Corresp.), Banc A., Louhichi A., Pincemaille J., Jestin Jacques, Fu Zhendong, Appavou Marie-Sousai, Menut Paul, Morel Marie-Hélène

(Article) Publié: Journal Of Physics: Condensed Matter, vol. 33 p.144001 (2021)
Texte intégral en Openaccess : arxiv


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+ Tailoring the viscoelasticity of polymer gels of gluten proteins through solvent quality doi link

Auteur(s): Costanzo S., Banc A., Louhichi A., Chauveau E., Wu Baohu, Morel Marie-Hélène, Ramos L.

(Article) Publié: Macromolecules, vol. 53 p.9470-9479 (2020)
Texte intégral en Openaccess : arxiv


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