Laboratoire Charles Coulomb UMR 5221 CNRS/UM2 (L2C)

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Rhéologie
(14) Production(s) de l'année 2022

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+ Role of Charge Content in the Two-Step Deswelling of Poly(N-isopropylacrylamide)-Based Microgels doi link

Auteur(s): Elancheliyan R., del Monte Giovanni, Chauveau E., Sennato Simona, Zaccarelli Emanuela, Truzzolillo D.

(Article) Publié: Macromolecules, vol. 55 p.7526-7539 (2022)
Texte intégral en Openaccess : fichier pdf


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+ Flow of gluten with tunable protein composition: From stress undershoot to stress overshoot and strain hardening doi link

Auteur(s): Louhichi A., Morel Marie-Hélène, Ramos L., Banc A.(Corresp.)

(Article) Publié: Physics Of Fluids, vol. 34 p.051906 (2022)
Texte intégral en Openaccess : arxiv


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. Model gluten as near-critical gels

Auteur(s): Ramos L.

Conference: Annueal European Conference (Seville, ES, 2022-04-24)


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. Colloidal physics in a drop

Auteur(s): Ramos L.

(Séminaires) Institute of Electronic Structure and Laser, FORTH (Heraklion, GR), 2022-04-07


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+ Controlling the volume fraction of glass-forming colloidal suspensions using thermosensitive host “mesogels” doi link

Auteur(s): Behra J., Thiriez Ambre, Truzzolillo D., Ramos L., Cipelletti L.

(Article) Publié: The Journal Of Chemical Physics, vol. 156 p.134901 (2022)
Texte intégral en Openaccess : fichier pdf


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+ Mixing-demixing transition and void formation in quasi-2D binary mixtures on a sphere doi link

Auteur(s): Truzzolillo D.

(Article) Publié: The Journal Of Chemical Physics, vol. 156 p.034904 (2022)
Texte intégral en Openaccess : openaccess


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+ Thermodynamic insights on the liquid-liquid fractionation of gluten proteins in aqueous ethanol doi link

Auteur(s): Morel Marie-Hélène, Pincemaille J., Lecacheux Laure, Menut Paul, Ramos L., Banc A.

(Article) Publié: Food Hydrocolloids, vol. 123 p.107142 (2022)
Texte intégral en Openaccess : fichier pdf


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