Laboratoire Charles Coulomb UMR 5221 CNRS/UM2 (L2C)

français


Accueil > Production scientifique

Recherche approfondie

par Année
par Auteur
par Thème
par Type

(10) Production(s) de POIRIER A.

   1  2 >
--------------------
+ Impact of structural flexibility in the adsorption of wheat and sunflower proteins at an air/water interface doi link

Auteur(s): Poirier A., Banc A., Kapel Romain, In M., Stocco A., Ramos L.

(Article) Publié: Colloids And Surfaces A: Physicochemical And Engineering Aspects, vol. 648 p.129317 (2022)
Texte intégral en Openaccess : fichier pdf


--------------------
+ Sunflower Proteins at Air–Water and Oil–Water Interfaces doi link

Auteur(s): Poirier A., Stocco A., Kapel Romain, In M., Ramos L., Banc A.

(Article) Publié: Langmuir, vol. 37 p.2714 - 2727 (2021)
Texte intégral en Openaccess : openaccess


--------------------
+ Hard and soft proteins at fluid interfaces hal link

Auteur(s): Banc A.(Corresp.), Poirier A., Stocco A., In M., Ramos L.

Conference: GDR SLAMM (Roscoff, FR, 2019-11-19)


--------------------
+ Propriétés fonctionnelles de protéines végétales, en volume et aux interfaces fluides hal link

Auteur(s): Poirier A.

(Thèses) , 2019
Texte intégral en Openaccess : fichier pdf


--------------------
+ Interfacial behavior of plant proteins hal link

Auteur(s): Banc A.(Corresp.), Poirier A., Stocco A., In M., Ramos L.

Conference: Edible Soft Matter (Le Mans, FR, 2019-04-18)


--------------------
+ Adsorption and structure of wheat proteins film at the air-water interface hal link

Auteur(s): Poirier A.(Corresp.), Banc A.(Corresp.), Stocco A., In M., Ramos L.

Conference: 3rd Food Structure Functionality Forum Symposium (Montreal, CA, 2018-06-04)


--------------------
+ Multistep building of a soft plant protein film at the air-water interface doi link

Auteur(s): Poirier A., Banc A., Stocco A., In M., Ramos L.

(Article) Publié: Journal Of Colloid And Interface Science, vol. 526 p.337 - 346 (2018)
Texte intégral en Openaccess : openaccess


   1  2 >

AIGLe

MathJax