Laboratoire Charles Coulomb UMR 5221 CNRS/UM2 (L2C)

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(254) Production(s) de RAMOS L.

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+ Instabilities in freely expanding sheets of associating viscoelastic fluids doi link

Auteur(s): Arora S., Louhichi A., Vlassopoulos D., Ligoure C., Ramos L.

(Article) Publié: Soft Matter, vol. 2021 p.10935 (2021)
Texte intégral en Openaccess : arxiv


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. Food as complex soft matter physics systems - Is gluten a polymer gel like any others? A journey into the complexity of wheat proteins?

Auteur(s): Ramos L.

Conférence invité: 1st International Seminar on Soft Matter & Food: 1st Polish-Slovenian Edition. Physico-Chemical mode (hybride (Lasek and on-line), PL, 2021-11-22)


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. Rheology of model gluten gels

Auteur(s): Ramos L.

Conférence invité: Probing out-of-equilibrium soft matter (Fribourg, CH, 2021-10-22)


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+ Sunflower Proteins at Air–Water and Oil–Water Interfaces doi link

Auteur(s): Poirier A., Stocco A., Kapel Romain, In M., Ramos L., Banc A.

(Article) Publié: Langmuir, vol. 37 p.2714 - 2727 (2021)
Texte intégral en Openaccess : openaccess


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+ Competition between shear and biaxial extensional viscous dissipation in the expansion dynamics of Newtonian and rheo-thinning liquid sheets doi link

Auteur(s): Louhichi A., Charles C.-A., Arora S., Bouteiller Laurent, Vlassopoulos Dimitris, Ramos L., Ligoure C.(Corresp.)

(Article) Publié: Physics Of Fluids, vol. 33 p.10.1063/5.0057316 (2021)
Texte intégral en Openaccess : arxiv


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+ Viscoelasticity and elastocapillarity effects in the impact of drops on a repellent surface doi link

Auteur(s): Charles C.-A., Louhichi A., Ramos L., Ligoure C.(Corresp.)

(Article) Publié: Soft Matter, vol. 17 p.5829 (2021)
Texte intégral en Openaccess : arxiv


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+ Impact of the protein composition on the structure and viscoelasticity of polymer-like gluten gels doi link

Auteur(s): Ramos L.(Corresp.), Banc A., Louhichi A., Pincemaille J., Jestin Jacques, Fu Zhendong, Appavou Marie-Sousai, Menut Paul, Morel Marie-Hélène

(Article) Publié: Journal Of Physics: Condensed Matter, vol. 33 p.144001 (2021)
Texte intégral en Openaccess : arxiv


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