Laboratoire Charles Coulomb UMR 5221 CNRS/UM2 (L2C)

français


Accueil > Production scientifique

Recherche approfondie

par Année
par Auteur
par Thème
par Type

(254) Production(s) de RAMOS L.

<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 >
--------------------
+ Model Gluten as Near-Critical Gels

Auteur(s): Ramos L.

Conference: 93rd Annual Meeting of The Society of Rheology (chicago, US, 2022-10-17)


--------------------
+ Impact of structural flexibility in the adsorption of wheat and sunflower proteins at an air/water interface doi link

Auteur(s): Poirier A., Banc A., Kapel Romain, In M., Stocco A., Ramos L.

(Article) Publié: Colloids And Surfaces A: Physicochemical And Engineering Aspects, vol. 648 p.129317 (2022)
Texte intégral en Openaccess : fichier pdf


--------------------
+ Flow of gluten with tunable protein composition: From stress undershoot to stress overshoot and strain hardening doi link

Auteur(s): Louhichi A., Morel Marie-Hélène, Ramos L., Banc A.(Corresp.)

(Article) Publié: Physics Of Fluids, vol. 34 p.051906 (2022)
Texte intégral en Openaccess : arxiv


--------------------
. Model gluten as near-critical gels

Auteur(s): Ramos L.

Conference: Annueal European Conference (Seville, ES, 2022-04-24)


--------------------
. Colloidal physics in a drop

Auteur(s): Ramos L.

(Séminaires) Institute of Electronic Structure and Laser, FORTH (Heraklion, GR), 2022-04-07


--------------------
+ Controlling the volume fraction of glass-forming colloidal suspensions using thermosensitive host “mesogels” doi link

Auteur(s): Behra J., Thiriez Ambre, Truzzolillo D., Ramos L., Cipelletti L.

(Article) Publié: The Journal Of Chemical Physics, vol. 156 p.134901 (2022)
Texte intégral en Openaccess : fichier pdf


--------------------
+ Thermodynamic insights on the liquid-liquid fractionation of gluten proteins in aqueous ethanol doi link

Auteur(s): Morel Marie-Hélène, Pincemaille J., Lecacheux Laure, Menut Paul, Ramos L., Banc A.

(Article) Publié: Food Hydrocolloids, vol. 123 p.107142 (2022)
Texte intégral en Openaccess : fichier pdf


<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 >

AIGLe

MathJax